Čiobiškio keltui – 80

Kai kuris laikas tinkamas kaimui, ir vienas iš tų laikų kai nereikia nei kasti, nei sodinti bulvių. Tiesiog pabūti kaime. Kiek aptuštėjęs, tačiau stabilus – parduotuvėje ir eurais teikiamos kredito paslaugos. Daugelis vieni kitiem skolingi. V. Landsbergis kolūkius sugriovė daugiau kaip prieš 20 metų, bet matyt problema kitur.

Kaimą nuo Čiobiškio skiria Neris. Nors tilto nėra, bet pasiekti Čiobiškį nereikia pravažiuoti daug kilometrų aplinkui ieškant tilto – tam yra keltas. Ir šiemet keltui suėjo 80 metų.

Padalių Čiobiškio keltui 80

Padalių Čiobiškio keltui 80

 

Žmonių susirinko iš abiejų upės pusių:

Pakrovimas. Vis dažniau matyti istorinė Lietuvos vėliava

Keltas kelia ir traktoriukus 4.5 tonos

Troso įtvirtinimas krante

Keltas neturi variklių 🙂 Keltininkui atpynus laikančias grandines, truputį timptelėjus už įtempto per visą upę troso, keltą plukdo srovė, o trosas neleidžia nuplaukti pasroviui.

Keltas skrodė upę be perstojo, pilnas žmonių ir po du automobilius. Svoris šiek tiek per didelies, pastrigom. Pasiūlymas vieną automobilį išmesti į Nerį buvo atmestas, tad teko keliems vyrams timptelėti trosą. Išsijudino lengvai, ir Titaniko istorijos nekartojom – vasara visgi, ledkalnis ištirpo.

Kaimo muzika – drasko kanklės kolonėles

Kaimą nuo miesto atskirsi ne vien iš kvapų, šalia pastatytų su bendra parkavimo aikštele konkuruojančių prekybencentrių, miesto šviesų. Kaip tik ornganizuota valdiškų įstaigų kaimo šventė, tai būtina tiesiog ant scenos užkelti undeground`ą – kapelas.

Žmonės, palikę tuščią plotą priešais sceną.

Šoka tik dvi gėjai ir kita porelė.

Vėliau įsijungė daugiau žmonių:

Truputį daugiau akimirkų iš jubiliejaus čia. Šis keltas turi savo intenernetinį puslapį.
Gero persikėlimo!

Papildymas: google iš nuotraukų ir video sukūrė trumpą filmuką. Gero žiūrėjimo 🙂

Parašykite komentarą

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos